Praca w polowym punkcie magazynowym rozpoczyna się jeszcze przed świtem, a kończy w późnych godzinach wieczornych. Zwykle jako pierwsi pojawiają się dostawcy świeżego pieczywa, a w kolejnych godzinach do kontenerów chłodniczych trafiają produkty mięsne, nabiał, warzywa oraz owoce. Magazynierzy nadzorują jakość przyjętej żywności, ewidencjonują każdy kilogram produktów, a następnie przygotowują się do jej wydania.
Po południu logistycy rozpoczynają załadunek pojazdów ciężarowych, które dostarczają żywność do kuchni polowych i stacjonarnych. W ostatnich dniach rozszerzono zakres obowiązków żołnierzy z 10 Opolskiej Brygady Logistycznej, którzy rozwinęli także punkt tankowania dla pojazdów z innych jednostek wojskowych operujących w tym rejonie.
W dniu 23 listopada pracę żołnierzy w polowym punkcie magazynowym nadzorował dowódca 10 Opolskiej Brygady Logistycznej generał brygady Maciej Siudak. Dowódca zapoznał się na miejscu z organizacją pracy, zapleczem technicznym oraz warunkami socjalno - bytowymi żołnierzy. Generał Siudak odwiedził także logistyków, którzy obsługują kontenerową pralnię polową, wydzieloną z 10 Opolskiej Brygady Logistycznej na rzecz wojsk operacyjnych.
Król Forum: Napisał postów [1847], status [zrobił/a karierę]
I 4 palety Lecha, 40skrzynek whiskacza, pół palety ogórków kiszonych, i 4 kilogramy "Władka" :)