• Autor: Majlan
    • Wyświetleń: 3077
    • Dodano: 2016-12-04 / 09:41
    • Komentarzy: 1

    Opolanie uczyli się jak przygotować pyszne świąteczne wypieki

    (Fot. Dżacheć)

    Świąteczny aromat świeżo upieczonych pierników przeplatany zapachem świątecznych stroików wypełniał dziś wnętrze opolskiej kawiarni Marsel Cafe, w której zorganizowano bożonarodzeniowy kiermasz połączony z okolicznościowymi warsztatami.


    - Już po raz kolejny pokazujemy, jak we własnym domu przygotować pyszne, słodkie wypieki na Boże Narodzenie. Oprócz piernikowych muffinów w kształcie bałwana czy mikołaja prezentujemy tort świąteczny, którego sercem jest – co oczywiste - piernik przełożony kremem pomarańczowym – tłumaczy Liwia Marsolek z Marsel Cafe.

    - Sekretem takiego tortu jest duża ilość przypraw, które warunkują jego niepowtarzalny zapach oraz serce włożone w jego przygotowanie – dodaje z uśmiechem Marsolek.

    W kawiarni nie zabrakło również możliwości poznania sztuki tworzenia świątecznych ozdób. - Bardzo wdzięcznym materiałem nadającym się do tego jest drewno, najlepiej stare, z duszą. Powstaje z niego naprawdę wiele unikatowych dekoracji, którymi możemy nie tylko uświetnić nasze stoły czy choinki, ale które możemy podarować najbliższym w prezencie – tłumaczy Agnieszka Gryc z kawiarni „Kwiaty i Ogrody”.
    reklama

    Zarezerwuj unikatowy login zanim wyprzedzą cię inni! Włącz się do dyskusji i wymieniaj poglądy na różne tematy z aktywną społecznością.

    Forum pod artykułem jest w trybie "tylko dla zalogowanych".

    2016-12-04 18:01:48 [83.4.100.*] id:1492577  
    tippmann: Napisał postów [7575], status [VIP] Reputacja
    a po świętach jakoś dziwnie się kurczą ubrania w szafie :-)

    Nick:
    Treść: