• Autor: Seeb
    • Wyświetleń: 11655
    • Dodano: 2012-02-06 / 06:33
    • Komentarzy: 5

    Don Vito zaprasza na owoce morza

    (fot: Dżacheć)

    Opolska restauracja Don Vito przygotowała nie lada gratkę dla fanów kuchni opartej na owocach morza. Teraz każdy, komu takie dania przypadły do gustu, może cieszyć się ich smakiem w każdą środę.

    Właściciele restauracji, co tydzień sprowadzają ostrygi, mule, krewetki, czy langustynki, które dzień wcześniej łowione są u wybrzeży Francji. W każdą środę rano towar odbierany jest z lotniska we Wrocławiu, co za każdym razem daje gwarancję świeżości.

    Mało kto wie, że morskie stworzenia są znakomitym źródłem białka, witamin i różnego rodzaju mikroelementów. Ponadto te z grupy mięczaków i skorupiaków, zaopatrują nasz organizm w kwasy omega 3, które pozytywnie wpływają na nasze hormony - w tym dopanimę, czyli hormon szczęścia.

    Warto podkreślić, że właśnie w Don Vito znajdziemy pierwsze na Opolszczyźnie, a za razem piąte w Polsce homarium, z którego każdy klient może sam wybrać żywego homara, którego szef kuchni przyrządzi na jeden z trzech sposobów.

    Uwaga dawni klienci Don Vito. Od niedawna do restauracji wrócili kucharze, którzy pracowali tu na samym początku.

    Don Vito to restauracja zlokalizowana w zabytkowej XIX wiecznej kamienicy w opolskim Rynku. Miejsce przyciąga charyzmą, doskonałą kuchnią, oraz oryginalnym wnętrzem urządzonym w klasycznym stylu wczesnych lat 50 minionego wieku. Liczne fotografie tamtego okresu i repliki broni Thompson, pozwalają poczuć niezwykły klimat tamtych czasów.




    ..:: artykuł sponsorowany ::..

    reklama

    Wydarzenia pod patronatem portalu

    Zarezerwuj unikatowy login zanim wyprzedzą cię inni! Włącz się do dyskusji i wymieniaj poglądy na różne tematy z aktywną społecznością.

    Forum pod artykułem jest całkowicie zamknięte.