• Autor: kam_ila
    • Wyświetleń: 2070
    • Dodano: 2023-02-19 / 10:12
    • Komentarzy: 1

    Salmonella w salami. Sprawdź, czy nie masz tej partii w lodówce

    (Fot. kam_ila)

    Producent we Włoszech i Dystrybutor w Polsce wdrożyli procedurę wycofania wskazanej partii ze sprzedaży.
    Chodzi o salami - lepiej sprawdźmy, czy nie mamy go w lodówce!



    Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany poprzez System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach o wykryciu bakterii Salmonella spp. w określonej poniżej partii salami pochodzącego z Włoch. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.

    Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej prowadzą postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.

    Szczegóły dotyczące produktu:

    Nazwa produktu: Salame Strolghino

    Numer partii: 16

    Data minimalnej trwałości: 01/05/2023, 30/04/2023, 28/04/2023

    Producent: Salumificio Galli Remo Srl, Via Milano 187 46019 Cogozzo di Viadana, numer identyfikacyjny CE IT 1212 L

    Dystrybutor w Polsce: Lidl sp. z o.o. sp.k. z siedzibą w Jankowicach, ul. Poznańska 48, 62-080 Tarnowo Podgórne

    Kraj pochodzenia: Włochy

    Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.
    reklama

    Napisz co o tym myślisz!

    Zarezerwuj unikatowy login zanim wyprzedzą cię inni! Włącz się do dyskusji i wymieniaj poglądy na różne tematy z aktywną społecznością.

    Forum pod artykułem jest w trybie "tylko dla zalogowanych".

    2023-02-19 21:59:13 [46.134.25.*] id:1656900  
    Polpha: Napisał postów [9415], status [VIP] Reputacja
    pewnie droga.nie jem.

    Nick:
    Treść: