- Autor: Mat
- Wyświetleń: 11082
- Dodano: 2014-06-22 / 21:46
- Komentarzy: 131
Na Żarłostacji tłumy opolan i gwiazdy Hell's Kitchen
	
	
	    
	    
	    Gwiazdy pierwszej edycji "Piekielnej Kuchni" przyjechały do Opola. 
	 
	    
	    Chętnych do udziału w kolejnej edycji kulinarnego show nie brakowało.
	 
	    
	    3. edycja Żarłostacji przyciągnęła tłumy smakoszy.(Fot: Dżacheć)
	  Łukasz Kawaller, zwycięzca pierwszej polskiej edycji "Hell's Kitchen", jego narzeczona Paulina Sawicka która także brała udział w programie oraz Adam Czapski, fryzjer i bloger kulinarny z Opola i również uczestnik tego samego show pojawili się w niedzielę w Opolu. Wspólnie zachęcali Opolan do udziału w próbnym nagraniu dla telewizji Polsat i jednocześnie byli gośćmi "Żarłostacji". Trzecia edycja popisowej imprezy opolskich blogerów kulinarnych cieszyła się ogromną popularnością.
Opolski Piknik Kulinarny czyli "Żarłostacja" swoją premierę miał dokładnie rok temu. Wówczas grupa blogerów z Opola skrzyknęła się i w chyba najprzyjemniejszy z możliwych sposób - gotując i wystawiając na stoiskach - zaprezentowała dotychczasowy dorobek, a przede wszystkim wysokie umiejętności. Nie zawsze konwencjonalne, a w wielu przypadkach nawet fantazyjne propozycje przekąsek, głównych dań czy deserów nie czekały długo na amatorów. Wszystko znikało ze stoisk w astronomicznym tempie także w niedzielę. 
- Muszę przyznać, że zaczęłam czytać te blogi jeden po drugim bo są nieskończoną kopalnią pomysłów na kuchnię. Zarówno dla dorosłych i dla dzieci. Szczególne używanie mam przy deserach bo blogerzy naprawdę są pod tym względem fantastyczni - mówi Anna z Opola. - Jestem już po czterdziestce ale nie uważam, że uczenie się od młodszych to jakiś powód do wstydu. Wszystko opisują bardzo przystępnie, bez niepotrzebnej pompy i mądrowania się jak niektóre gwiazdy telewizji - dodaje opolanka, której w niedzielę najbardziej przypadła na "Żarłostacji" młoda kapusta z mleczkiem kokosowym.
W ramach plenerowej imprezy na placu przy Teatrze im. J. Kochanowskiego oprócz niezliczonej ilości przysmaków - wśród nich znalazły się m.in. czekoladowa cukinia, jaglane burgery, sexi babeczki z kiwi i malinami, pity z warzywami, kompot rabarbarowy, sernik cytrynowy, napój z natki pietruszki czy brownie z kaszy jaglanej - na odwiedzających czekały też liczne warsztaty i akcje. Promowano zdrową żywność, wymianę książek, radą służył dietetyk, a nawet zorganizowano zajęcia z fotografii kulinarnej. 
Podczas 3. edycji "Żarłostacji" odbył się też precasting do 2. edycji programu "Hell's Kitchen". Ekipa telewizyjna Polsatu pod okiem zwycięzcy 1. edycji Łukasza Kawallera oraz uczestników Pauliny Sawickiej i Adama Czapskiego przysłuchiwała się Opolanom marzącym o karierze w gastronomii. - Nikt nie powinien rezygnować ze swojej szansy na wspaniałą przygodę, nawet jeśli jest totalnym amatorem w gotowaniu. Niezależnie do którego etapu programu się dotrze, daje on niesamowite doświadczenie i power do rozwijania swojej pasji - zapewnia Kawaller.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	    
		
		
		Zarezerwuj unikatowy login zanim wyprzedzą cię inni! Włącz się do dyskusji i wymieniaj poglądy na różne tematy z aktywną społecznością.
	     
	 
	
	
	
    Forum pod artykułem jest w trybie "tylko dla zalogowanych".
 
	
	
        
        Najczęściej czytane
	
        
        Polub nas!
	
        Chmura tagów
	
        Ogłoszenia
	 
	     
	 
                
    Zgodnie z art. 173 ustawy Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że przeglądając tę stronę wyrażasz zgodę
    na zapisywanie na Twoim komputerze niezbędnych do jej poprawnego funkcjonowania plików 
    
cookie.
    
Więcej informacji na temat plików cookie znajdziecie Państwo na stronie 
    
polityka prywatności.
    
    Kliknij tutaj, aby wyrazić zgodę i ukryć komunikat.
 
            
            
    
krisss: Napisał postów [2133], status [Szycha]
Widać, że Opolanie głodni byli :)