- Autor: Greg
- Wyświetleń: 2391
- Dodano: 2013-03-08 / 10:03
- Komentarzy: 17
Gorączka Złota pozwoli pojechać dzieciom na wakacje
Każdego roku prawie 4 miliony dzieci spędza lato w domu z powodu braku funduszy na wakacje. Szacuje się, że jest to około 65% polskich dzieci - najczęściej pochodzą one z rodzin ubogich, niepełnych oraz marginalizowanych.
Dzięki „Koloniom z PCK” dzieci mają szansę spędzić wakacje poza domem i odreagować trudną sytuację rodzinną i społeczną. Przez dwa tygodnie dzieci będą wypoczywać w górach, nad morzem i w innych atrakcyjnych regionach.
Zobacz także Czołowe zderzenie dwóch motocykli w Chrząszczycach. Ranni 15-latek i 26-latek
"Gorączka złota" polega na zbiórce monet o nominałach 1, 2 i 5 groszowych. W ubiegłym roku opolski PCK uzbierał w "groszówkach" 35 tysięcy złotych, dzięki czemu 80 dzieci wyjechało na wakacje. Puszki można spotkać w szkołach, przedszkolach oraz niektórych sklepach. Zbiórka trwa do 15 czerwca.
reklama
Forum
reklama
Najczęściej czytane
24 października
Śmiertelny wypadek w Zagwiździu. Nie żyje 17 i 18-latek
22 października
Nocna akcja na Malince w Opolu. Uderzyła w Forda, odjechała z piskiem i porzuciła włączone auto
23 października
Śmiertelny wypadek w Ligocie Dolnej. AKTUALIZACJA FOTO WIDEO
11 października
Niezwykłe znalezisko naszych Czytelników w lesie pod Opolem
26 października
Pełnia Księżyca Myśliwych. Co warto robić, a czego unikać według dawnych wierzeń?
30 października
Race na trybunach podczas meczu Odry ze Śląskiem. Policja prowadzi czynności
12 października
Śmierć 38-latka w Wołczynie. "Bili pięściami, kopali i używali łańcucha rowerowego" WIDEO

W dyskusji: 17
§ 1. Kto publicznie znieważa, niszczy, uszkadza lub usuwa godło, sztandar, chorągiew, banderę, flagę lub inny znak państwowy,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej znieważa, niszczy, uszkadza lub usuwa godło, sztandar, chorągiew, banderę, flagę lub inny znak państwa obcego, wystawione publicznie przez przedstawicielstwo tego państwa lub na zarządzenie polskiego organu władzy.