Na odwiedzających czekać będzie Jarmark Produktów Regionalnych, barwna strefa Food Trucków oraz Lotny Festiwal Piwa. Organizatorzy podkreślają, że nie zabraknie zarówno smaków tradycyjnych, jak i nowoczesnych kulinarnych eksperymentów.
Podczas tegorocznej edycji swoje umiejętności zaprezentują znani szefowie kuchni:
- Kamil Klekowski - wspólnie z Grupą Rybacką "Opolszczyzna" przygotuje aromatyczną zupę z karpia opolskiego, w duchu idei zero waste.
- Joanna Szymanowska, zwyciężczyni 12. edycji MasterChef, zaserwuje polik wołowy w przyprawach korzennych.
- Tomasz Marczewski, półfinalista programu, znany z łączenia tradycji z nowoczesnością, poda m.in. rostbefa na zimno z majonezem kaparowo-pieprzowym.
- To będzie prawdziwe kulinarne święto. Zapraszamy mieszkańców i gości - każdy znajdzie tu coś dla siebie, a na pewno nikt nie wyjdzie głodny - podkreślają organizatorzy.