Wśród propozycji znajdziemy sporo klasycznego street food'u jak frytki belgijskie czy burgery ale również nowe, oryginalne smaki różnych kuchni świata.
- Ciężko było na coś się zdecydować. U mnie w menu królują burgery, u męża raczej słodkości. Tęskniliśmy za taką namiastką normalności. Gdyby było odrobinę cieplej, pewnie wrócilibyśmy jeszcze na lody - mówi nam Kalina z Opola.
- Nie przepadam za jedzeniem w biegu, ale zawsze przy okazji zlotu Food Trucków wybieram się zerknąć, co nowego. Widzę, że właściwie odchodzi się od tradycji i serwuje wyszukane smaki. To mi się podoba, chociaż jeszcze mi mało. Dziś zadowolę się frytkami - dodaje kolejny opolanin.
Food Trucki zostaną w Opolu do niedzielnego wieczora - sobota: 12:00 - 21:00, niedziela: 12:00 - 20:00.
Lista wystawców, którzy serwują posiłki w weekend:
Królleski Burger/burgery 100% wołowiny
Cheester Mac&cheese/zapiekany makaron z sosem serowym
Curry Point/pad thai, curry tajskie i indyjskie
Dim Sum Factory / azjatyckie pierożki gotowane na parze
Frytki Belgijskie/klasyk belgijskiego street foodu
Food Dealer /kuchnia grecka
Yerba Mama /zimne jak i gorące napary z Yerbamate
Mięso /amerykańskie burgery
Burrito in Love/tautorskie burrito
Tupożryj - Slow BBQ Truck /pulled pork, pulled beef
Meatlovers/autorskie hot dogi
Kurtosz Kołacz /ciepłe kurtosze
Zapiekanki /klasyk pl street food'u/
Zatopione /owoce we włoskiej czekoladzie
Złote Paluchy Churros /hiszpańskie "pączki"
DonPedro69: Napisał postów [11148], status [VIP]
Byłem, stosunkowo drogo.