• Wyświetleń: 712
    • Dodano: 2020-08-10 / 19:50
    • Komentarzy: 0
    • Artykuł sponsorowany

    Funkcje w piekarnikach, które pokochasz

    Każdy, kto zajmuje się gotowaniem wie, jak istotnym urządzeniem w wyposażeniu kuchni jest piekarnik. Decydując się na wybór tego typu sprzętu niezwykle ważne jest, aby poznać jego najważniejsze funkcje. Tylko dzięki temu będziemy mogli stwierdzić czy dany piekarnik spełni wszystkie nasze wymagania i okaże się nieocenioną pomocą w kuchni. Poznaj najważniejsze funkcje piekarników marki Electrolux i przekonaj się, który z nich został stworzony z myślą o Tobie.

    Steamify - Twój osobisty asystent w trakcie pieczenia


    Funkcja Steamify? działa zupełnie niczym osobisty asystent w trakcie gotowania i wyręczy Cię w sterowaniu ustawieniami Twojego piekarnika parowego. Wszystko, co musisz zrobić, to określić temperaturę, w której przewidziane jest pieczenie. Możesz być pewien, że dzięki tej metodzie uzyskasz idealne rezultaty za każdym razem! Dzięki funkcji Steamify? piekarnik automatycznie dobierze ilość pary oraz dostosuje pozostałe parametry pracy, aby Twoja pieczeń była idealnie chrupiąca i soczysta w środku.


    Metoda sous-vide - zawsze wyjątkowy smak


    Mięsisty stek albo idealna polędwica niczym z restauracji? Dzięki piekarnikowi parowemu SteamPro od Electrolux od teraz jest to możliwe także w Twoim domu!


    Metoda sous-vide używana jest od dawna tylko przez najlepsze restauracje, wyróżnione gwiazdką Michelin. Przy gotowaniu tą metodą składniki potraw wraz z przyprawami zamykane są próżniowo w woreczku, a następnie gotowane na parze bez udziału powietrza, które może mieć niekorzystny wpływ na smak potrawy.


    Para w połączeniu z niską temperaturą sprawia, że gotowane w ten sposób danie staje się niezwykle delikatne. Kiedy gotowanie się rozpocznie, Ty możesz się odprężyć i zacząć cieszyć obecnością gości. Dzięki funkcji sous-vide możesz mieć pewność, że zaskoczysz ich niesamowitym daniem. Gotowanie w próżniowo zamkniętym woreczku poprawia aromat, a działanie pary pozwala na zachowanie niepowtarzalnego smaku i wszystkich substancji odżywczych.


    Funkcja sous-vide zapewnia również niezwykłą elastyczność i wygodę. Swoje dania możesz przygotować wcześniej, a następnie zamknąć i próżniowo przechowywać bezpiecznie w lodówce lub zamrażarce i być zawsze przygotowanym na niespodziewaną wizytę gości.


    AssistedCooking - zawsze gotowy do pomocy


    Funkcja AssistedCooking to zupełnie jak gotowanie pod okiem profesjonalnego szefa kuchni! W prosty i wygodny sposób wybierz potrawę, którą chcesz przygotować, a piekarnik sam dostosuje odpowiedni dla niej program i optymalny czas pieczenia tak, aby Twoje danie było idealnie wypieczone. Swoje najlepsze przepisy możesz dodać do ulubionych i przy następnym gotowaniu z łatwością wybrać je z menu wyświetlacza.


    Co więcej, specjalna termosonda przez cały czas pieczenia monitoruje temperaturę wnętrza potrawy. Dzięki temu masz pewność, że Twoja pyszna pieczeń nie jest ani niedopieczona, ani przepieczona. Gdy Twoje danie jest już gotowe, sensor zasygnalizuje zakończenie procesu pieczenia i samoczynnie wyłączy piekarnik. Dzięki funkcji AssistedCooking, w którą został wyposażony piekarnik SenseCook od Electrolux masz pewność, że Twoje potrawy będą smakować idealnie za każdym razem.

    Artykuł sponsorowany

    reklama

    Zarezerwuj unikatowy login zanim wyprzedzą cię inni! Włącz się do dyskusji i wymieniaj poglądy na różne tematy z aktywną społecznością.

    Forum pod artykułem jest w trybie "tylko dla zalogowanych".