• 0
0
  • Autor: Dagmara
  • Wyświetleń: 7809
  • Dodano: 2020-03-08 / 18:30
  • Komentarzy: 0

Po raz drugi Panie sprawdziły się kulinarnie w Hotelu Spałka

 
 
W sobotę, 7 marca w Hotelu Spałka, po raz drugi cztery kobiece drużyny pod przewodnictwem dwóch kucharzy rywalizowały o najlepszą potrawę w konkursie Kulinarne Potyczki Kobiet vol.2. Przygotowane potrawy były oceniane przez czteroosobowe jury.

Spośród dwudziestu kobiet, które się zgłosiły do konkursu, zostały utworzone łącznie cztery zespoły, które rywalizowały o pierwsze miejsce. Drużyny miały za zadanie przygotować po jednej potrawie z wykorzystaniem lokalnych produktów. Podobnie jak rok temu nad sprawnym gotowaniem czuwali kucharze: szef kuchni Kamil Onyśków oraz Kamil Klekowski, którzy przewodniczyli swoim drużynom. Z wybranych produktów drużyna wymyślała potrawę, którą można było przygotować w 20 minut. Ocenie podlegał nie tylko smak i wygląd potrawy, ale także współpraca grupy i kreatywność.

Potrawą, która zwyciężyła, był kurczak w occie balsamicznym z karmelizowanym ananasem i krewetkami z chilli, z dodatkiem prażonych suszonych pomidorów i espumy z soku pomarańczowego. Zwycięska drużyna otrzymała zaproszenia do strefy Spa w dowolnym terminie.

- Tegoroczne Kulinarne Potyczki powtórzyły sukces z ubiegłego roku, Panie bawiły się świetnie.Z pewnością za rok planujemy kolejną, trzecią edycję. - mówi manager hotelu, Katarzyna Skowrońska.

W programie oprócz Kulinarnej walki na gotowanie nie brakowało dobrej zabawy, pozytywnej energii oraz karaoke z Dj. Imprezę prowadziła Marta Ciesielska.




Zdjęcie (1/45)

Patronat 24opole
reklama

Wydarzenia pod patronatem portalu

Napisz co o tym myślisz!

Zarezerwuj unikatowy login zanim wyprzedzą cię inni! Włącz się do dyskusji i wymieniaj poglądy na różne tematy z aktywną społecznością.

Forum pod artykułem jest w trybie "tylko dla zalogowanych".