Spośród dwudziestu kobiet, które się zgłosiły do konkursu, zostały utworzone łącznie cztery zespoły, które rywalizowały o pierwsze miejsce. Drużyny miały za zadanie przygotować po jednej potrawie z wykorzystaniem lokalnych produktów. Podobnie jak rok temu nad sprawnym gotowaniem czuwali kucharze: szef kuchni Kamil Onyśków oraz Kamil Klekowski, którzy przewodniczyli swoim drużynom. Z wybranych produktów drużyna wymyślała potrawę, którą można było przygotować w 20 minut. Ocenie podlegał nie tylko smak i wygląd potrawy, ale także współpraca grupy i kreatywność.
Potrawą, która zwyciężyła, był kurczak w occie balsamicznym z karmelizowanym ananasem i krewetkami z chilli, z dodatkiem prażonych suszonych pomidorów i espumy z soku pomarańczowego. Zwycięska drużyna otrzymała zaproszenia do strefy Spa w dowolnym terminie.
- Tegoroczne Kulinarne Potyczki powtórzyły sukces z ubiegłego roku, Panie bawiły się świetnie.Z pewnością za rok planujemy kolejną, trzecią edycję. - mówi manager hotelu, Katarzyna Skowrońska.
W programie oprócz Kulinarnej walki na gotowanie nie brakowało dobrej zabawy, pozytywnej energii oraz karaoke z Dj. Imprezę prowadziła Marta Ciesielska.