Przez ostatnie dwa dni uczestnicy mieli okazję zasmakować dań z różnych stron świata. Kuchnie gruzińska, turecka, japońska, wietnamska, hiszpańska, włoska i perska wciąż czekają na odkrycie przez festiwalowych gości.
- Jestem przekonana, że każdy znajdzie coś dla siebie - mówi Kinga Kaczmarek z firmy Smaczny Targ, podkreślając różnorodność dostępnych potraw.
Oprócz degustacji, na uczestników czekają warsztaty kulinarne, pokazy gotowania z udziałem renomowanych szefów kuchni, a także koncerty, które zwieńczą ten wyjątkowy weekend.
Poniżej szczegółowy program na niedzielę
12.00 - 18.00 Jarmark Produktów Regionalnych, Smaki Świata, Piwa Rzemieślnicze i Food Trucki
12.00 - 17.00 Akademia małych kucharzy - warsztaty kulinarne
13.30 - 15.00 Gotowanie z szefem kuchni Ośrodek Leśna Przystań z Grodkowa - Maciejem Żywcem: Miętus w sosie holenderskim z szparagi w sosie z mleka kokosowego, trawą cytrynową i fasolką edamame
15.30 - 17.00 Gotowanie z szefową kuchni Dzik i Karp z Tułowic Kingą Gallą: Mini burger z pulpecikiem z Karpia z sosem holenderskim i salsą z marynowanej cukinii
16.00 - 16.45 Panel dyskusyjny: Las w życiu codziennym
18.00 - 19.00 Koncert Craft Music City* - zespół Kolumbia
19.00 - 20.00 Koncert Craft Music City - zespół Bronx7
20.00 - 21.00 Koncert Craft Music City - Basia Giewont
21.30 Finał konkursu Craft Music City