sierpnia
2024
SOBOTA
wstęp:
wstęp wolny
start imprezy:
00:00
rezerwacje:
BRAK INFORMACJI
PROGRAM:
Piątek 23 sierpnia 2024 r.
15.00 - 18.00 Jarmark Produktów Regionalnych, Smaki Świata, Piwa Rzemieślnicze i Food Trucki
15.00 - 18.00 Pokazy karmelarskie i warsztaty z @Panią Karmelarz
15.00 - 18.00 Gotowanie z szefową kuchni restauracji Na Wyspie z Niemodlina - Elżbietą Oleksą: Karp po niemodlińsku oraz rosół z karpia z kluseczkami rybnymi
15.00 - 18.00 Gotowanie z Adrianem Feliksem (Top Chef): Taco z szarpanym indykiem, papryka chipotles, quacamole oraz salsa pomidorowa
18.00 Oficjalne otwarcie festiwalu
18.00 - 19.00 Koncert finalisty Craft Music City*
19.00 - 20.00 Koncert finalisty Craft Music City
20.00 - 21.00 Koncert finalisty Craft Music City
Sobota 24 sierpnia 2024 r.
12.00 - 18.00 Jarmark Produktów Regionalnych, Smaki Świata, Piwa Rzemieślnicze i Food Trucki
12.00 - 17.00 Akademia małych kucharzy - warsztaty kulinarne
12.00 - 13.30 Gotowanie z szefowymi kuchni Zamek Bożejów - Alicją Piskorską, Anną Bielak oraz Aleksandrem Penzai: Pstrąg z poliwody
13.00 - 18.00 Zajęcia plastyczne i edukacyjne dla dzieci. Las i jego dobro.
13.00 - 13.30 Panel dyskusyjny: Od czego zacząć przygodę z dobrym piwem?
14.00 - 18.00 Gotowanie z Martyną Niemiec i Zuzanną Gutkowską -zwyciężczynią i finalistką pierwszej edycji programu "MasterChef Nastolatki"
16.00 - 17.30 Prezentacja Kół Gospodyń Wiejskich
18.00 - 19.00 Koncert finalisty Craft Music City*
19.00 - 20.00 Koncert finalisty Craft Music City
20.00 - 21.00 Koncert finalisty Craft Music City
Niedziela 25 sierpnia 2024 r.
12.00 - 18.00 Jarmark Produktów Regionalnych, Smaki Świata, Piwa Rzemieślnicze i Food Trucki
12.00 - 17.00 Akademia małych kucharzy - warsztaty kulinarne
13.00 - 17.00 Gotowanie z Karolem Kusem (kanał "Masz to w lesie") na wielkiej patelni
13.30 - 15.00 Gotowanie z szefem kuchni Ośrodek Leśna Przystań z Grodkowa - Maciejem Żywcem: Miętus w sosie holenderskim z szparagi w sosie z mleka kokosowego, trawą cytrynową i fasolką edamame
15.30 - 17.00 Gotowanie z szefową kuchni Dzik i Karp z Tułowic Kingą Gallą: danie Mini burger z pulpecikiem z Karpia z sosem holenderskim i salsą z marynowanej cukinii
16.00- 16.45 Panel dyskusyjny: Las w życiu codziennym
18.00 - 19.00 Koncert finalisty Craft Music City*
19.00 - 20.00 Koncert finalisty Craft Music City
20.00 - 21.00 Koncert finalisty Craft Music City
21.30 Finał konkursu Craft Music City
*Craft Music City to wydarzenie, które odkrywa i prezentuje większej publiczności młodych, jeszcze nierozpoznawalnych artystów. Wśród zgłoszeń jury konkursowe wybrało dziewięciu finalistów, którzy zaprezentują się podczas Festiwalu Opolskich Smaków. Na trójkę z nich czekają nagrody. A kto zwycięży zadecydujecie właśnie Wy! Głosowanie będzie trwało przez 3 dni, w trakcie trwania festiwalu, na stronie craftmusic.pl.