• Autor: Aga_Ko
    • Wyświetleń: 12857
    • Dodano: 2019-02-28 / 07:00
    • Komentarzy: 7

    Dziś do woli i bez wyrzutów sumienia! Sprawdźcie jak powstają PĄCZKI

    Wielu z nas czekało z utęsknieniem na Tłusty Czwartek, bo to idealna okazja, by jeść pączki bez opamiętania i bez wyrzutów sumienia. Specjalnie dla Was sprawdziliśmy jak powstają pyszne wielkie pączki.


    Z roku na rok stajemy przed co raz większym wyborem zarówno smaków jak i dystrybutorów tłustych czwartkowych przysmaków. W "Wytwórni Pączków" na opolskim rynku, jak twierdza pracownicy ruch zwiększa się wraz z promieniami słońca, ale i podczas okresu zimowego nie brakowało chętnych, by urozmaicić swoją dietę wielkim pączkiem. Zgodnie przyznają również, że żadna maszyna nie jest w stanie odtworzyć swojskiego smaku pączka smażonego tradycyjnie na smalcu.

    Istnieje przesąd, który mówi, że nie zjedzenie choćby jednego pączka w Tłusty Czwartek przynosi nieszczęście. Nie jest to wprawdzie jedyny dzień w roku, kiedy możemy pozwolić sobie na kulinarną rozpustę, jednak są sposoby, które skutecznie zniwelują dodatni bilans kaloryczny.

    Jeden tradycyjny pączek (wypiekany tradycyjną metodą, czyli podczas kąpieli w smalcu) dostarcza nam około 300 kalorii. Nie brzmi strasznie, szczególnie że taką samą liczbę kalorii ma omlet który jest królem śniadań wśród sportowców. Dlaczego więc zjadając odświętnie pączka tak się obawiamy o naszą sylwetkę?

    Najczęściej zaraz po Tłustym Czwartku szukamy sposobu na intensywny piątek, by pozbyć konsekwencji w postaci nadmiaru kalorii, których przyjęliśmy w ciągu dnia.

    Zdjęcie (2/25)

    Ciasto na pączki potrzebuje dużo odpoczynku, zanim trafi do smażenia

    reklama

    Zarezerwuj unikatowy login zanim wyprzedzą cię inni! Włącz się do dyskusji i wymieniaj poglądy na różne tematy z aktywną społecznością.

    Forum pod artykułem jest w trybie "tylko dla zalogowanych".

    2019-03-02 13:20:50 [83.30.176.*] id:1571242  
    MGIEŁKA: Napisała postów [18096], status [VIP] Reputacja
    tego dnia zjadłam tylko 2 ☺

    Nick:
    Treść:
    2019-02-28 12:32:19 [83.26.200.*] id:1571152  
    azam: Napisała postów [898], status [stały bywalec] Reputacja
    Już 6 pączka pałaszuję, od jutra dieta :)

    Nick:
    Treść:
    Pokaż - Ukryj  Odpowiedzi [1]
    2019-02-28 14:33:52 [185.127.20.*] id:1571157  
    matejko66: Napisał postów [2998], status [Szycha] Reputacja
    Na zdrowie... :-)
    2019-02-28 08:40:06 [5.173.40.*] id:1571134  
    luxusowy: Napisał postów [22579], status [VIP] Reputacja
    A do pączka polecam zimną połówkę luksusowej :)

    Nick:
    Treść:
    Pokaż - Ukryj  Odpowiedzi [1]
    2019-02-28 11:02:41 [46.93.25.*] id:1571145  
    anstel: Napisał postów [3801], status [VIP] Reputacja
    Aż mnie smaki naszły , na tą połówkę oczywiście .
    2019-02-28 07:27:56 [165.225.72.*] id:1571130  
    dontomasso: Napisał postów [4241], status [VIP] Reputacja
    ja jem kreple przez caly rok :)

    Nick:
    Treść:
    2019-02-28 07:20:31 [78.10.236.*] id:1571128  
    fuksik: Napisał postów [956], status [stały bywalec] Reputacja
    Chodakowska lubi to.

    Nick:
    Treść: