• 0
  • Autor: jaceksz
  • Wyświetleń: 906
  • Dodano: 2018-12-17 / 08:53
  • Komentarzy: 0

Kamil Klekowski - o karpiu i rybach, nie tylko na Wigilię

 
 
Kamil Klekowski - o karpiu i rybach, nie tylko na Wigilię

(Fot. Dżacheć)

Z Kamilem Klekowskim - kucharzem, szefem kuchni i propagatorem opolskiego karpia z Rybackiej Lokalnej Grupy Działania "Opolszczyzna" rozmawialiśmy o karpiu na wigilijnym stole i o tym co dzieje się z tą rybą po odłowieniu ze stawów hodowlanych.

Gościa Drugiej Kawy zapytaliśmy o stereotyp karpia, jako ryby żyjącej w mulistych wodach - a wiec "mulistej" w smaku i co robią hodowcy, żeby to zmienić oraz czy karp ma szanse zaistnieć na naszych stołach poza Wigilią. Rozmawialiśmy też o sposobach przyrządzania karpia i filozofii "gotowania lokalnego".


reklama

Wydarzenia pod patronatem portalu

Napisz co o tym myślisz!

Dziel się swoją opinią i dowiedz się co myślą inni.
Włącz się do dyskusji z aktywną społecznością 24opole.