• Autor: jaceksz
  • Wyświetleń: 1834
  • Dodano: 2017-04-21 / 10:00
  • Komentarzy: 0

Kamil Klekowski - o nowoczesności w tradycyjnej kuchni regionalnej

 
 
Kamil Klekowski - o nowoczesności w tradycyjnej kuchni regionalnej

(Fot. Dżacheć)

O karpiu, roladzie, lodach z twarożku i innych pysznościach przygotowywanych na I Festiwal Kuchni Regionalnej i Tradycyjnej "Opolski Bifyj" rozmawialiśmy w Drugiej Kawie z Kamilem Klekowskim - szefem kuchni Hotelu Spałka.

Gościa Drugiej Kawy zapytaliśmy, czy atmosfera w jego kuchni przypomina tę znaną z telewizyjnych show kulinarnych, czy tradycyjna kuchnia śląska się zmienia, jak zagraniczni goście hotelowej restauracji reagują na klasyczny żurek i czy lepiej brzmi "kredens", czy "bifyj".
reklama

Wydarzenia pod patronatem portalu

Napisz co o tym myślisz!

Dziel się swoją opinią i dowiedz się co myślą inni.
Włącz się do dyskusji z aktywną społecznością 24opole.

Ostatnie Drugie Kawy

Wtorek, 25 kwietnia
Poniedziałek, 24 kwietnia
Środa, 19 kwietnia
Wtorek, 18 kwietnia
Poniedziałek, 17 kwietnia
Piątek, 14 kwietnia
Czwartek, 13 kwietnia
Środa, 12 kwietnia
Wtorek, 11 kwietnia
Poniedziałek, 10 kwietnia

Polub nas!

Chmura tagów