• Autor: jaceksz
  • Wyświetleń: 2201
  • Dodano: 2017-04-21 / 10:00
  • Komentarzy: 0

Kamil Klekowski - o nowoczesności w tradycyjnej kuchni regionalnej

 
 
Kamil Klekowski - o nowoczesności w tradycyjnej kuchni regionalnej

(Fot. Dżacheć)

O karpiu, roladzie, lodach z twarożku i innych pysznościach przygotowywanych na I Festiwal Kuchni Regionalnej i Tradycyjnej "Opolski Bifyj" rozmawialiśmy w Drugiej Kawie z Kamilem Klekowskim - szefem kuchni Hotelu Spałka.

Gościa Drugiej Kawy zapytaliśmy, czy atmosfera w jego kuchni przypomina tę znaną z telewizyjnych show kulinarnych, czy tradycyjna kuchnia śląska się zmienia, jak zagraniczni goście hotelowej restauracji reagują na klasyczny żurek i czy lepiej brzmi "kredens", czy "bifyj".
reklama

Napisz co o tym myślisz!

Dziel się swoją opinią i dowiedz się co myślą inni.
Włącz się do dyskusji z aktywną społecznością 24opole.