• Autor: jaceksz
  • Wyświetleń: 2037
  • Dodano: 2017-04-21 / 10:00
  • Komentarzy: 0

Kamil Klekowski - o nowoczesności w tradycyjnej kuchni regionalnej

 
 
Kamil Klekowski - o nowoczesności w tradycyjnej kuchni regionalnej

(Fot. Dżacheć)

O karpiu, roladzie, lodach z twarożku i innych pysznościach przygotowywanych na I Festiwal Kuchni Regionalnej i Tradycyjnej "Opolski Bifyj" rozmawialiśmy w Drugiej Kawie z Kamilem Klekowskim - szefem kuchni Hotelu Spałka.

Gościa Drugiej Kawy zapytaliśmy, czy atmosfera w jego kuchni przypomina tę znaną z telewizyjnych show kulinarnych, czy tradycyjna kuchnia śląska się zmienia, jak zagraniczni goście hotelowej restauracji reagują na klasyczny żurek i czy lepiej brzmi "kredens", czy "bifyj".
reklama
.

Wydarzenia pod patronatem portalu

Napisz co o tym myślisz!

Dziel się swoją opinią i dowiedz się co myślą inni.
Włącz się do dyskusji z aktywną społecznością 24opole.

Ostatnie Drugie Kawy

Piątek, 26 maja
Środa, 24 maja
Wtorek, 23 maja
Czwartek, 25 maja
Poniedziałek, 22 maja
Piątek, 19 maja
Czwartek, 18 maja
Środa, 17 maja
Wtorek, 16 maja
Piątek, 12 maja

Polub nas!

Chmura tagów