• Autor: Mat
    • Wyświetleń: 2934
    • Dodano: 2013-10-08 / 15:50
    • Komentarzy: 8

    Ogólnopolski Kongres Branży Spożywczej po raz trzeci w Opolu

    W ubiegłym roku tematem przewodnim kongresu była innowacyjność w branży spożywczej. (Fot: archiwum)

    (Fot: oficjalny plakat kongresu)

    Przedstawiciele branży spożywczej, a także dostawcy produktów i usług dla tego sektora gospodarki po raz trzeci spotkają się w Opolu. 22 października w stolicy Opolszczyzny odbędzie się bowiem kolejny Ogólnopolski Kongres Branży Spożywczej. Gościem specjalnym imprezy będzie tym razem Kazimierz Pazgan, prezes zarządu firmy Konspol.


    – To wydarzenie tworzy pewną platformę wymiany doświadczeń i poglądów. W panelach dyskusyjnych poruszane są różne kwestie. W ubiegłym roku roku rozmowy dotyczyły przede wszystkim innowacyjności – mówi Arkadiusz Wiśniewski, wiceprezydent Opola. - Przy okazji kongresu mocno promujemy Opole i Aglomerację Opolską jako miejsce idealne do inwestycji dla branży spożywczej. Prezentujemy przykłady zakładów Nutricii czy Danone, ale też wskazujemy nowe tereny pod budowę fabryk – zaznacza Wiśniewski.

    Głównym tematem trzeciej edycji kongresu będzie ekspansja polskich firm spożywczych na rynki światowe, rozwój klastrów spożywczych, a także zmiany zakupowe polskich konsumentów. W trakcie imprezy zaplanowano prezentacje, panele dyskusyjne, a także wywiad z gościem specjalnym, którym będzie Kazimierz Pazgan, prezes Konspolu. Potrawy z jego drobiu są w menu sieci KFC, Sphinx i McDonald's. Wartość firmy Konspol wraz z nieruchomościami szacuje się na ponad 200 mln euro. Potencjał produkcyjny Konspolu w Polsce to ponad 12 tys. ton wyrobów gotowych miesięcznie.

    W trakcie 3. Ogólnopolskiego Kongresu Branży Spożywczej wręczone zostaną także specjalne nagrody – Diamenty Branży Spożywczej. Organizatorami imprezy są Magazyn Forbes oraz Miasto Opole, jako główny partner merytoryczny. Portal 24opole.pl jest patronem medialnym kongresu.

    reklama

    Zarezerwuj unikatowy login zanim wyprzedzą cię inni! Włącz się do dyskusji i wymieniaj poglądy na różne tematy z aktywną społecznością.

    Forum pod artykułem jest w trybie "tylko dla zalogowanych".

    2013-10-09 16:37:47 [89.76.166.*] id:1124305  
    harry: Napisał postów [2393], status [Szycha] Reputacja
    Nutricia, Danone, Zott. Trochę firm z branży spożywczej tu mamy.

    Nick:
    Treść:
    2013-10-08 18:49:16 [93.181.160.*] id:1123919  
    Rolnikos: Napisała postów [9255], status [VIP] Reputacja
    A wiecie że do parówek wciskają papier toaletowy ??

    Nick:
    Treść:
    Pokaż - Ukryj  Odpowiedzi [5]
    2013-10-08 18:49:50 [77.223.234.*] id:1123920  
    Demotywator: Napisał postów [34384], status [VIP] Reputacja
    zużyty czy czysty?
    2013-10-08 18:52:49 [77.253.65.*] id:1123922  
    vinga.op: Napisała postów [9458], status [VIP] Reputacja
    Oprócz psa zmielonego z budą? Kto tego nie wie.
    2013-10-08 18:53:21 [77.223.234.*] id:1123923  
    Demotywator: Napisał postów [34384], status [VIP] Reputacja
    ja jem tylko Berlinki:D
    2013-10-08 18:53:49 [93.181.160.*] id:1123924  
    Rolnikos: Napisała postów [9255], status [VIP] Reputacja
    gdzieś był film na YT jak mielą żywe kurczaki.
    2013-10-08 19:32:35 [83.26.155.*] id:1123951  
    Juljan: Napisał postów [15744], status [VIP] Reputacja
    Phi... kiedyś z kolegą natrętnemu barmanowi zrobiliśmy sznycel z ręcznika papierowego :)
    2013-10-08 16:35:47 [77.223.234.*] id:1123846  
    Demotywator: Napisał postów [34384], status [VIP] Reputacja
    Jedzenie bez soli drogowej to jednak nie ma tego smaku;)

    Nick:
    Treść: